idcplogo

Job Opportunities

Waar ligt jouw kracht? Stuur ons jouw sollicitatie en overtuig ons van deze kracht.

Marketplaces Representative

Functieomschrijving

Kom jij ons team versterken als Marketplaces Representative

Als Marketplaces Representative ben je verantwoordelijk voor het opzetten, beheren, optimaliseren en het uitbouwen van onze sales activiteiten via de belangrijkste Marketplaces van Europa. Je draagt zorg voor de content (productinformatie, voorraden, teksten, fotografie, prijzen) en het bewaken hiervan op diverse Marketplaces, met behulp van de hiervoor beschikbare content managementsystemen en tools. Middels online marketingacties en -tools weet je de omzet te stimuleren en meer traffic te realiseren naar de producten. Ook leg je contact me nieuwe marketplaces. Hiervoor werk je nauw samen met andere collega`s binnen brands, sales en marketing. Met collega’s van Sales, Logistiek en Support werk je samen om orders op tijd te leveren en klantvragen en retouren optimaal te beheren.

Wat heb je ervoor nodig?
Wij zoeken een collega die goed zelfstandig en in teamverband kan werken en aanvoelt dat elke schakel belangrijk is en hierin ondersteunend is. Als Marketplaces Representative ben je natuurlijk goed georganiseerd, planmatig ingesteld, een creatieve snelle denker met een proactieve werkwijze en doorzettingsvermogen.

Functie-eisen

 • HBO werk- en denkniveau in een vakrichting aansluitend bij de functie (commerciële economie, marketing of vergelijkbaar).
 • Minimaal 2 jaar werkervaring in een relevante functie
 • Kennis van E-commerce en Marketplace connectors
 • Ervaring in het werken met Content Management Systemen.
 • Kennis en ervaring met SEO, Google Analytics, Google Adwords
 • Affiniteit met innovatieve producten
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift is een must, een extra (Europese) taal heeft de voorkeur.

Wat bieden wij?

Als organisatie met ambitie, groeipotentie en een prettige werksfeer, bieden wij:
 • Een leuke functie waar je je ervaring vol in kunt zetten maar ook juist ervaring kan opdoen.
 • Ownership! Marketplaces wordt jouw ding.
 • Volop de mogelijkheid je talent te benutten in een veelzijdige rol binnen een enthousiast team van collega’s
 • Arbeidsovereenkomsten zijn voor 32-40 uur met een salaris en arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn.

Product/Accountmanager (B2C)

Functieomschrijving

Kom jij ons team versterken als Product/Accountmanager (B2C)?

Als Product/Accountmanager ben je in deze uitdagende en afwisselende functie verantwoordelijk voor het initiëren van nieuwe en het beheren en versterken van bestaande relaties. Dit betekent dat je inhoudelijk de kennis van je merken en je markt paraat hebt en goed op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen, inclusief acties om de gebruikersbasis (B2C) van je producten te vergroten. Ook vind je het leuk om wervende product demo’s en trainingen te geven en draai je je hand niet om voor het schrijven van functionele specificaties, brochures voor nieuwe producten of nieuwe functies voor huidige producten. Hierbij is het samenwerken met alle betrokkenen en de voor IDCP zo belangrijke distributeurs en resellers, essentieel.

Wat heb je ervoor nodig? Als Product/Accountmanager (B2C) ligt jouw kracht bij het onderhouden en leggen van contact met de leveranciers, klant, en andere stakeholders. Je bent in staat om voor je merken en producten relaties met resellers en distributeurs verder te ontwikkelen, nieuwe markten aan te boren en hierin concrete resultaten te boeken. Je hebt affiniteit en al ervaring met soortgelijke producten. Deze functie vraagt om een mooi balans tussen werkzaamheden op productgebied en de commerciële component.

Je hebt en bent daarnaast:

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring in een relevante functie, affiniteit voor innovatieve technische producten en diensten alsmede een bewezen netwerk.
 • Commercieel gedreven, resultaatgericht en ondernemend.
 • Goede communicatieve vaardigheden, self-starter, team player.
 • Kennis van en affiniteit met innovatieve elektronica (hardware en software).
 • Bereid en in staat zijn te reizen, indien nodig (beurzen).
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift, bij voorkeur ook een tweede buitenlandse taal zoals Duits.
 • Rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Als organisatie met ambitie, groeipotentie en een prettige werksfeer, bieden wij;

 • Een leuke functie waar je jouw ervaring vol in kunt zetten, maar ook juist ervaring kan opdoen en kunt doorgroeien.
 • Volop de mogelijkheid je talent te benutten in een veelzijdige rol binnen een enthousiast team van collega’s.
 • Arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur met een salaris en arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn.

Product/Accountmanager (B2B)

Functieomschrijving

Kom jij ons team versterken als Product/Accountmanager (B2B)?

Als Product/Accountmanager ben je in deze uitdagende en afwisselende functie verantwoordelijk voor het initiëren van nieuwe en het beheren en versterken van bestaande relaties. Dit betekent dat je inhoudelijk de kennis van je merken en je markt paraat hebt en goed op de hoogte bent van trends en ontwikkelingen, met name voor de merken en producten waarmee zakelijke klanten bediend worden. Je zoekt continue naar cross- en upsell mogelijkheden inclusief acties om de gebruikersbasis (B2B) van je producten te vergroten. Ook vind je het leuk om wervende product demo’s en trainingen te geven en draai je je hand niet om voor het schrijven van functionele specificaties, brochures voor nieuwe producten of nieuwe functies voor huidige producten. Hierbij is het samenwerken met alle betrokkenen en de voor IDCP zo belangrijke distributeurs en resellers, essentieel.

Wat heb je ervoor nodig?
Als Product/Accountmanager (B2B) ligt jouw kracht bij het onderhouden en leggen van contact met de leveranciers, klant, en andere stakeholders. Je bent in staat om voor je merken en producten relaties met resellers en distributeurs verder te ontwikkelen, nieuwe markten aan te boren en hierin concrete resultaten te boeken. Je hebt affiniteit en al ervaring met soortgelijke producten. Deze functie vraagt om een mooi balans tussen werkzaamheden op productgebied en de commerciële component.

Functie-eisen

Je hebt en bent daarnaast:
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 2 tot 3 jaar werkervaring in een relevante functie (B2B), affiniteit voor innovatieve technische producten en diensten alsmede een bewezen netwerk.
 • Commercieel gedreven, resultaatgericht en ondernemend.
 • Goede communicatieve vaardigheden, self-starter, team player.
 • Kennis van en affiniteit met innovatieve elektronica (hardware en software).
 • Bereid en in staat zijn te reizen, indien nodig (beurzen).
 • Uitstekende kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift, bij voorkeur ook een tweede buitenlandse taal zoals Duits.
 • Rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Als organisatie met ambitie en groeipotentie, bieden wij:
 • Een leuke functie waar je jouw ervaring vol in kunt zetten, maar ook juist ervaring kan opdoen en kunt doorgroeien.
 • Volop de mogelijkheid je talent te benutten in een veelzijdige rol binnen een enthousiast team van collega’s.
 • Arbeidsovereenkomst voor 32-40 uur met een salaris en arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn.

Bedrijfsprofiel

IDCP is een snelgroeiende distributeur van digitale innovatieve concepten en producten die wij door heel Europa vertegenwoordigen. Haar portfolio bestaat op het moment uit de merken Dino-Lite digitale microscopen, Brinno timelapse camera’s, de PhoneSoap anti-bacteriële producten voor elektronica, de personal healthcare device iCare en de volledige productenlijn van J5Create. Ook brengt zij de producten en toepassingen van MetaOptima voor teledermatologie op de markt. IDCP doet de verkoop, marketing, distributie en support van bovengenoemde merken voor met name Europa en in een aantal gevallen ook Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast werkt zij actief aan de ontwikkeling van haar portfolio voor zowel industriële, medische als consumententoepassingen. Waar producenten zich concentreren op hun product, is IDCP de partner bij uitstek die ervoor zorgt dat deze producten alles meekrijgen om in Europa succesvol te zijn. IDCP houdt voorraad en vindt de juiste afzetkanalen. Ook doen we de marketing en regelen we de juiste landen-specifieke verpakkingen, meertalige handleidingen, brochures, websites en audio- en videobeelden waar nodig! Het groot maken van een merk is haar specialiteit. IDCP beschikt over een ongeëvenaard netwerk van distributeurs en resellers, waar al jaren een persoonlijk band mee is opgebouwd.

Software/Applications Engineer

Functieomschrijving

Kom jij ons team versterken als Software/Applications Engineer

In deze uitdagende functie als Software/Applications Engineer ben je in staat om de wensen van klanten te vertalen in functionele en technische specificaties, inclusief het bouwen van de daarbij gewenste applicaties. Dit gebeurt op basis van bestaande building blocks. Ook help je onze externe partners bij het uitbouwen van het software platform. Deze activiteiten vinden plaats in onze Solutions tak van de organisatie. Daarnaast bied je organisatie-breed technische ondersteuning (2de-lijns/3e lijns) aan externe klanten en collega’s. Hierbij verwerk je de technische informatie zelfstandig en kan je deze verklaren aan je verschillende klantengroepen. Bij deze gevarieerde taken heb je veel contact met onze distributeurs, resellers en eindgebruikers.

Wat heb je ervoor nodig?
Wij zoeken een collega die goed in teamverband werkt en aanvoelt dat elke schakel belangrijk is voor het uiteindelijke resultaat. Als Software/Applications Engineer ben natuurlijk goed georganiseerd, planmatig ingesteld en een creatieve snelle denker met een proactieve werkwijze en doorzettingsvermogen. Je staat klaar voor de klanten en neemt de tijd om hen zo goed mogelijk te helpen.

Functie-eisen

 • HBO/MBO-3 Werk- en denkniveau en relevante technische opleiding software development of soortgelijk
 • 2-3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring in een Customer Care functie
 • Affiniteit met microscopie, camera ‘s, optiek
 • Affiniteit met computers, techniek en software
 • Ervaring in app development en kennis van diverse OS/hardware platforms (Windows, Mac, iOS, Android).
 • Goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. De voorkeur gaat uit naar een kandidaat die naast het Engels nog één andere Europese taal goed beheerst.
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Self-starter
 • Team player.
 • Rijbewijs B.

Wat bieden wij?

Als organisatie met ambitie en groeipotentie, bieden wij:
 • Een leuke functie waar je je ervaring vol in kunt zetten maar ook juist ervaring kan opdoen.
 • Een goed salaris. Het salaris wordt vastgesteld aan de hand van ervaring en kennis, hier komen we vast uit!
 • Een informele werksfeer, je komt te werken in een uitdagende functie met de vrijheid die bij je past.
 • Volop de mogelijkheid je talent te benutten in een veelzijdige rol binnen een enthousiast team van collega’s
 • Arbeidsovereenkomsten zijn voor 32- 40 uur met een salaris en arbeidsvoorwaarden die marktconform zijn.

Please enter you First name
Please enter your Last name
Please select your gender
Please enter your Company name, if not applicable write “N/A”
Please select your country!
Please enter your Telephone number
Please enter a valid Email Adress!
Please enter your message!
Invalid Input
Invalid Input

To retract the consent of collecting and storing my company/personal data please use this form

corner left-topcorner right-top
IDCP as your European hub
» Your product, our risk
» Own warehousing and distribution
» Guardian of price dynamics
» Multilingual staff
» Taking care of the after sales and support
» Development of the sales channel
corner left-bottomcorner right-bottom


IDCP B.V.

Manuscriptstraat 12-14
1321 NN Almere | The Netherlands
+31-20-6186322 | Contact Us

           

 

Copyright © 2020 IDCP B.V. | Cookies | General terms